Mijn geschiedenis en stamboom

Waarom mijn geschiedenis weergeven?

09-02-2012 15:18

Hoewel ik gericht ben steeds vooruit te blijven kijken groeit de behoefte ook nu en dan terug te kijken. Wat gebeurde er toen? Hoe ervaarde ik dat als kind? Hoe voelde het voor mij om in de vijftiger en zestiger jaren volwassen te worden. Kortom mijn geschiedenis en mijn reflectie daarop.

Omtrent mijn genealogische zoektocht kan ik alleen zeggen, dat ik op een globale manier mijn voorouders heb weergegeven. Op dit moment is de behoefte om een genealogisch onderzoek te doen niet groot. Ik vind het wel leuk om te ontdekken waar mijn voorouders oorspronkelijk vandaan komen. 

Nostalgie

Toen ik 12 jaar was, had mijn vader, naast het werken in de fabriek, nog diverse bijbaantjes o.a. als filmoperator. Voor een klein bedrijf ging hij dan met een filmapparaat bij verenigingen en andere clubs films draaien. Als klein jongetje mocht ik mee. Ik vond dat fantastisch. Hij draaide ook korte films bij ons thuis op mijn verjaardag. Vriendjes werden dan uitgenodigd, er hing dan een groot laken in de kamer en met elkaar zaten we op de grond naar de filmpjes te kijken. Voor mij was dat een feest. Tv bestond nog niet bij ons thuis. Vaak werden dan oude komische filmpjes gedraaid, van Laurel en Hardy, Charley Chaplin, Harry Langdon, Larry Simon, Harold Lloyd e.a.

Uit nostalgie hierbij enkele fimpjes:

Harold Lloyd

Charley Chaplin

 

Laurel en Hardy