15-12-2011 20:00

Ik ben geboren in Rotterdam 19 juni 1940. Na LO en MULO en nog 3 maanden kweekschool ben ik gaan werken bij Wm H M├╝ller & Co, een scheepvaartbedrijf. Daarna 2 jaar mijn dienstplicht vervuld. Tijdens deze periode begon ik te twijfelen aan mijn eigen beroepsperspectieven. Duidelijk was, dat ik niet meer terug wilde naar kantoor. Maar wat dan?

Mijn drive was om met jongeren aan de slag te gaan. Probleemjongeren waren voor mij de insteek. Tijdens de militaire dienst ervaren dat de vonk naar deze groep was over geslagen.

Ik ben in 1961 de sociaal pedagogische opleiding "De Jelburg" in Baarn gaan volgen. Een opleiding, die specifiek gericht was op jongeren die wonen in  oude volksbuurten.

Na deze opleiding ben ik aan het werk gegaan in buurthuizen in Leiden, Amsterdam en Gorkum. Daarna 19 jaar werkzaam geweest als cursusleider op de volkshogeschool voor jongeren "Het Zeepaard" in Schoorl NH.  Naast mijn werk volgde ik de Sociale Academie en heb daarna de Voortgezette opleiding (IVABO) in Amsterdam voltooid.

Omstreeks mijn 50ste jaar kreeg ik een burn out en heb toen besloten  minder te gaan werken.  Na herstel  kon ik aan de slag als docent bij de Stichting Opleiding Sociale Arbeid  en deed daarnaast vrijwilligerswerk bij  Bureau Slachtofferhulp in Alkmaar. In het jaar 2000 werd ik 60 jaar en ben toen met deze aktiviteiten gestopt.

Toch begon het in 2001 weer te kriebelen, toen ik door een toevalligheid in contact kwam met Stichting De Ombudsman in Hilversum. Sinds 2001 werk ik nu daar als buitenmedewerker. Ik realiseer mij steeds meer, dat ik toch een mens ben, die betrokken wil blijven bij de samenleving en het nog steeds leuk vind om met andere collega's samen te werken.  Dus zolang ik nog gezond ben wil ik daarmee doorgaan.

In 1967 heb ik mijn huidige partner ontmoet. We hebben samen 2 kinderen en inmiddels 6 kleinkinderen, waar we heel blij mee zijn. We wonen in een fijn huis in Bergen (NH) en genieten elke dag van dit prachtige dorp met haar duinen, zee, strand en polderlandschap.