17-04-2012 22:53

Ik ben geboren in Rotterdam 19 juni 1940. Na LO en MULO en nog 3 maanden kweekschool ben ik gaan werken bij Wm H M├╝ller & Co, een scheepvaartbedrijf. Daarna 2 jaar mijn dienstplicht vervuld. Tijdens deze periode begon ik te twijfelen aan mijn eigen beroepsperspectief. Duidelijk was, dat ik niet meer terug wilde naar kantoor. Maar wat dan?

Mijn drive was om met jongeren aan de slag te gaan. Probleemjongeren waren voor mij de insteek. Tijdens de militaire dienst heb ik ervaren dat dit de groep was waar ik voeling mee had, waar ik iets voor wilde en kon betekenen.

Ik ben in 1961 de sociaal pedagogische opleiding "De Jelburg" in Baarn gaan volgen. Een opleiding, die specifiek gericht was op jongeren die wonen in oude volksbuurten, in achterstandswijken

Na deze opleiding ben ik aan het werk gegaan in buurthuizen in Leiden, Amsterdam en Gorkum. Vervolgens ben ik 19 jaar werkzaam geweest als cursusleider op de volkshogeschool voor jongeren "Het Zeepaard" in Schoorl NH. Naast mijn werk volgde ik de Sociale Academie en heb daarna de Voortgezette opleiding (IVABO) in Amsterdam voltooid.

Omstreeks mijn 50ste jaar kreeg ik een burn out en heb toen besloten minder te gaan werken. Na mijn herstel kon ik aan de slag als docent bij de Stichting Opleiding Sociale Arbeid. Ik deed daarnaast vrijwilligerswerk bij Bureau Slachtofferhulp in Alkmaar. In het jaar 2000 werd ik 60 jaar en ben toen met deze aktiviteiten gestopt.

Toch begon het in 2001 weer te kriebelen. Ik kwam toen door een toevalligheid in contact met Stichting De Ombudsman in Hilversum. Sinds 2001 werk ik daar als buitenmedewerker. Ik realiseer me dat ik betrokken wil blijven bij de samenleving en het inspirerend vind met collega's samen te werken. Dus zolang ik nog gezond ben wil ik daarmee doorgaan.

In 1967 heb ik Mieke ontmoet. We hebben samen 2 kinderen en inmiddels 6 kleinkinderen, waar we heel blij mee zijn. We wonen in een fijn huis in Bergen (NH) en genieten elke dag van dit prachtige dorp met haar duinen, zee, strand en polderlandschap.